Vliegtickets vergelijken: onze tips op een rij

Nederlandse reisorganisaties

Vlieg je regelmatig, dan zul je waarschijnlijk wel weten hoe belangrijk het is om de prijzen te vergelijken. Want of je nu naar Suriname vliegt of een stedentripje naar Valencia, goed vergelijken loont vrijwel altijd! Zeker als je flexibel bent en vanuit alternatieve luchthavens wil vliegen. Ben je op zoek naar goedkope of duurzame vliegtickets? Bekijk dan ons overzicht van populairste ticketvergelijkers.

Vliegticketvergelijkers op een rij


logo FlyGRN

FlyGRN

Bij FlyGRN vergelijk je de beste vluchten naar bestemmingen over de hele wereld. Zij compenseren daarbij tot wel 100% gratis de CO2 van je vlucht voor goedkope vliegtickets, hotels en autoverhuur.


logo Vliegtickets.nl

Vliegtickets.nl

Vliegtickets.nl is marktleider in Nederland en valt onder dezelfde organisatie als o.a. WTC.nl, Schipholtickets.nl en de VakantieDiscounter.


logo Skyscanner

Skyscanner

Skyscanner is een gratis zoekmachine voor goedkope vliegtickets, hotels en autoverhuur. De site vergelijkt meer dan 1200 aanbieders en komt met de voordeligste resultaten.


logo Paperflies

PaperFlies

Bij PaperFlies kun je met 1 zoekopdracht de vliegticket prijzen van meer dan 1200 reiswebsites vergelijken. Een inmiddels razend populaire vergelijker uit ons eigen Nederland!


logo Chaser.nl

Chaser.nl

Chaser.nl is een Nederlandse zoekmachine voor vliegtickets. Het doorzoekt de tickets van vliegmaatschappijen zoals KLM en Transavia maar ook bij vliegticketaanbieders als Expedia, Tix en SuperSaver.


logo Momondo

Momondo

Sinds 2006 actief en opgericht in Denemarken. Momondo is naast een vergelijker voor vliegtickets, autohuur en hotels ook een site voor tips en reisinspiratie.


Wat is de beste dag om vliegtickets te boeken?

Uit onderzoek van verschillende reiswebsites* blijkt dat een dinsdag de beste dag is om vliegtickets te boeken. De woensdag is dan weer de beste dag voor je vertrek. Wanneer je ook nog eens gaat voor de eerste vlucht, vroeg in de ochtend - dan heb je nog meer kans op een voordelig tarief!

Boek daarnaast je tickets nooit te vroeg. Het is altijd een fijn gevoel om ze alvast in the pocket te hebben, maar het kan echt flink schelen. Gemiddeld is 6 tot 8 weken voordat je vertrekt het beste moment om toe te slaan - ook voor verre bestemmingen. Boek alleen nooit last-minute. Dit is juist heel duur. Op verschillende websites kun je een prijsalert instellen. Ook dit is zeker aan te raden tijdens je zoektocht naar goedkope vliegtickets.

Als je nog op zoek bent naar goede, betrouwbare reisorganisaties met een flink reisaanbod, kijk dan eens tussen onze tips voor Nederlandse reisorganisaties.

Blader je graag door wat magazines en reisgidsen om in de stemming te komen, Kijk dan eens naar ons overzicht van gratis reisgidsen. We hebben de meest interessante brochures en boeken voor je op een rij gezet. Binnen een paar dagen liggen ze op je deurmat en kan de voorpret beginnen.

*Bronnen: Skyscanner, Paperflies, WeFlyCheap