Pinguïns spotten in het wild

Pinguïns tijdens de tuinroute in Zuid-Afrika!

Bij pinguïns denk je al snel aan de koude gebieden op aarde. Niets is minder waar, de zwartvoetpinguïn houdt namelijk wel van een zonnetje! Deze soort, ook wel de Afrikaanse pinguïn genoemd, heeft verschillende broedkolonies in het zuiden van Namibië tot aan Port Elizabeth in Zuid-Afrika. De meest toegankelijke kolonie vind je op het prachtige strand Boulders Beach in Simon's Town, net buiten Kaapstad. Nergens ter wereld is het zo gemakkelijk om tussen 3000 exemplaren van deze bijzondere vogelsoort te staan! Hoewel er vaak geschreven wordt over het zwemmen met de dieren, is het natuurlijk altijd beter om op gepaste afstand naar ze te kijken vanaf de aangelegde loopplanken. Boulders Beach is gemakkelijk te bereiken met de auto en ideaal als tussenstop tijdens de panoramaroute vanaf Kaapstad.

Natuurlijk zul je niet de enige zijn die de dieren wil spotten. Wil je daarom een iets rustiger en goedkoper alternatief? Dan kun je overwegen om naar Stony Point op Betty's Bay te rijden. Ook hier broedt een grote kolonie van inmiddels duizenden pinguïns! Net als op Boulders Beach is een wandelpad van planken aangelegd om zo dichtbij de vogels te komen. Je rijdt er in nog geen anderhalf uur heen vanuit Kaapstad.

Top 3 reizen naar de zwartvoetpingïn

De keizerspinguïn op Antarctica

Met ruim 1 meter hoogte is de keizerspinguïn is de grootste en zwaarste pinguïnsoort. Iedereen kent de prachtige natuurdocumentaires waarin de paren elkaar warm houden met -60 graden Celsius. Ze leven dan ook alleen tussen de ijsbergen, rotsen en het koude water van Antartica. Er bestaan momenteel ongeveer 46 kolonies. Je kunt deze en daarbij vele andere bijzondere diersoorten bewonderen tijdens speciale expeditiereizen.

De keizerspinguin op Antarctica

Het mag vanzelfsprekend zijn dat je hier niet zomaar komt. Dat is ook de reden dat de toeristen er niet in groten getale te vinden zijn en het gebied tot een van de meest ongerepte stukken natuur op aarde behoort. De ultieme bestemming voor natuurliefhebbers, avonturiers en fotografen! De beste reisperiode is tijdens onze winter. Het is daar dan zomer met temperaturen van -5 tot 10 graden Celsius. Warme kleding is dus geen overbodige luxe.

Je kunt per schip van Ushuaia, Argentinië naar het Antarctisch Schiereiland varen. Deze reis duurt ongeveer 36 uur. Daarbij moet je ook de Drake Passage trotseren. Een route die bekend staat om zijn ruige stormen, wat een spannende aangelegenheid kan zijn. Voordeel is de kans op wildlife die je onderweg kunt spotten zoals walvissen, zeehonden en albatrossen.

Durf je het niet aan om via deze ietwat beruchte route te varen? Dan is er ook een mogelijkheid om het vliegtuig te nemen van Ushuaia naar het Zuidelijke Shetlandeiland King George en vanuit daar in rustig vaarwater naar Antarctica te varen.

 

Gratis reisgidsen bestellen?