Papegaaien spotten in het wild

De ara, bekendste papegaaiensoort

Er zijn ongeveer 350 soorten papegaaien in de wereld. Maar wanneer je aan een papegaai denkt, schiet meestal het klassieke plaatje van de grote vogel met bonte kleuren door je hoofd. Het gaat hier om de ara. Het is de grootste papegaai en telt 8 soorten. Door zijn kleurenpracht een zeer mooie verschijning. De meest bekende zijn de blauw-gele ara en de geel- en groenvleugelara. Deze papegaaiensoort leeft met name in de tropische regenwouden van Zuid-Amerika, waaronder in Brazilië en Peru.

Bezoek de papegaaien met deze reizen!

De papegaai leeft in een groep en heeft altijd een partner voor het leven. Ze eten gevarieerd met een menu bestaande uit fruit, noten, zaden en nectar. Hoewel ze regelmatig in gevangenschap worden gehouden, is er natuurlijk niets mooiers dan deze kleurrijke vogels in grote groepen te bewonderen in hun natuurlijke leefomgeving. Door de jaren heen zijn hun aantallen ook minder geworden, mede door de illegale papegaaienhandel en boskap.

Waar kun je de papegaaien vinden?

Een goede plek om deze papegaaien te spotten is het Tambopata National Reserve in Peru, vlakbij de grens met Bolivia en relatief dicht bij de stad Cuzco. Wel is het aan te raden om vanuit zowel de hoofdstad Lima als Cuzco een korte vlucht te boeken. De busreis erheen is dan wel goedkoper maar duurt al snel 12 tot 20 uur vanuit Cuzco, afhankelijk van het regenseizoen. Deze plek kun je bezichtigen als onderdeel van SNP Natuurreizen in Peru.

In Brazilië is de Pantanal een hotspot. Het grootste drasland gebied ter wereld bestaat onder andere uit uit 3500 plantensoorten, wel 100 soorten zoogdieren en ongeveer 650 vogelsoorten, waaronder de ara's.

Djoser: rondreizen wereldwijd, bekijk het aanbod

 

Gratis reisgidsen bestellen?