Top 5 beste natuurdocumentaires op Netflix

Snow monkeys (Japanse makaken) in Jigokudani Monkey Park, Japan. Scene uit Planet Earth. Bekijk de top 5 beste natuurdocumentaires op Netflix!

Als je kippenvel krijgt bij het zien van spectaculaire onderwaterbeelden, duizelingwekkende luchtopnames van miljoenen migrerende vogels of naar vis springende berenfamilies, dan hebben we goed nieuws. Heb je Netflix dan is er een geweldige collectie natuurdocumentaires van BBC Earth beschikbaar. We hebben een selectie voor je gemaakt met de 5 beste natuurdocumentaires die momenteel te zien zijn.

5. The Blue Planet

The Blue Planet is een reeks van 8 afleveringen over het leven in onze oceanen. Zoals David Attenborough in de eerste aflevering zegt: "Onze planeet is een blauwe planeet: meer dan 70% procent is water. De Grote Oceaan alleen al neemt de helft van de ruimte op aarde in." Meer dan terecht dus, dat er een prachtige serie aan gewijd is. Een zeer bijzondere productie over hoe mooi, maar ook hoe gevaarlijk de oceanen kunnen zijn. Inmiddels is ook het vervolg op deze miniserie, Blue Planet II, te zien geweest op NPO 1. Hopenlijk kunnen we ook binnenkort het vervolg bekijken op Netflix.

4. Africa

Op het Afrikaanse continent leven veel interessante diersoorten. Denk je de dieren van Afrika al te kennen? Deze documentaire bewijst dat er zoveel meer is. In zes delen gaan we van de Kalahari en Namibwoestijn, savannegebieden en het Kongogebied van Centraal-Afrika naar de zeestromen bij Zuidelijk Afrika en de Saharawoestijn. De laatste uitzending staat in het teken van de toekomst. Maak je op voor indrukwekkende beelden van onder andere berggorilla's, leeuwen, olifanten en walvissen.

 

Gratis reisgidsen bestellen?

3. Frozen Planet

De Noord- en Zuidpool; mysterieus, ruig en extreem lage temperaturen. Ver van de bewoonde wereld, waar de natuur zijn gang kan gaan. Althans, voor hoe lang het nog duurt. Want nergens ter wereld zijn de directe gevolgen van de klimaatverandering zo zichtbaar als in de poolgebieden. De 7-delige serie toont ons oogverblindende beelden van ijsberen, pinguïns, wolven, orka's en de unieke narwals - geschoten in 4 jaar tijd met 38 cameramensen. Frozen Planet won in 2012 maar liefst 4 Emmy Awards. Wil je zelf op avontuur, dan is een reis naar Antactica misschien iets voor jou.

2. Life

BBC's Life verkent het leven op aarde in alle aspecten. Het bestaat uit 10 afleveringen met in totaal 130 unieke verhalen. Ongekende tactieken die in de dieren- en plantenwereld gebruikt worden om te overleven waarbij de camera er bovenop zit, zowel op het land, ter zee als in de lucht. De serie toont waanzinnige beelden van onder andere zeilvissen in slow-motion, makaken in het sneeuwlandschap van Japan, komodovaranen in Indonesië en clownvissen tussen het koraal. Een enorme aanrader.1. Planet Earth

Wellicht de best bekeken en meest besproken natuurdocumentaire ooit. Planet Earth is in alle opzichten baanbrekend. Opnames die zo onwerkelijk mooi zijn. Dieren waarvan je het bestaan niet eens wist en filmtechnieken waarmee je bovenop de actie zit. De reeks won terecht een Emmy Award en kreeg een bioscoopfilm genaamd Earth, grotendeels een compilatie van de serie. En voor wie er niet genoeg van kan krijgen is er goed nieuws: Planet Earth II is reeds verschenen.

Naast deze BBC documentaires is ook een productie van eigen bodem te bekijken. In Holland: Natuur in de Delta zien we de flora en fauna van de waterrijke gebieden in de Nederlandse natuur. Deze opvolger van De Nieuwe Wildernis (2013) trok fors minder bezoekers maar is toch het bekijken waard.